Eendenborstfilet met noedels en groene kool
Doordat je de eendenborstfilets op de vetkant bakt, blijft het vlees lekker sappig. Dit recept bewijst dat wild prima past in Aziatische gerechten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 eendenborstfilets
- 2 tl 5 kruidenpoeder
- 400 g groene kool
- 3 bosuien
- 1 rode peper
- 3 cm verse gember (zakje 150 g)
- 2 el arachideolie
- 200 g gesneden kastanjechampignons
- 3 el woksaus hoisin (zakje 160 g)
- 270 g udon-noedels
- 15 g verse koriander
- 2 el sesamolie
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt). Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant. Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
- Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.
- Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm. Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie.

Eendenborstfilet met noedels en groene kool
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 420 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Eendenborstfilet met noedels en groene kool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eendenborstfilet met noedels en groene kool

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

- 2 eendenborstfilets
Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat er een ruitjespatroon in het vet ontstaat (net niet zo diep dat je in het vlees snijdt).

- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl 5 kruidenpoeder
Vet de ovenschaal in. Wrijf de vetkant van de filets in met de 5 kruidenpoeder.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 5 min. op middelhoog vuur. Keer en bak nog 1 min. op de vleeskant.

Leg de filets met de vetkant naar boven in de ovenschaal en zet ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.

- 400 g groene kool
- 3 bosuien
Verwijder indien nodig de dikke nerven van de kool en snijd de kool in reepjes van ½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

- 1 rode peper
- 3 cm verse gember
Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.

- 2 el arachideolie
- 200 g gesneden kastanjechampignons
- 3 el woksaus hoisin
Verhit de olie in een wok en roerbak de kastanjechampignons 2 min. Voeg de kool, gember, bosui, rode peper en woksaus toe en roerbak 5 min.

- 270 g udon-noedels
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan het champignonmengsel.

- 15 g verse koriander
Snijd de koriander fijn. Snijd de eendenborst in plakjes van ½ cm.

- 2 el sesamolie
Serveer de eendenborst op de noedels. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie. Bon appétit!