Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g spruiten
- 1 teen knoflook
- 2 el arachideolie
- 200 g gesneden kastanjechampignons
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 250 g magere spekreepjes
- 500 g gnocchi
Advertentie
Bereiden
- Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.
serveertip:
Lekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.190 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
- 500 g spruiten
- 1 teen knoflook
- 2 el arachideolie
- 200 g gesneden kastanjechampignons
- 1 el gedroogde rozemarijn
Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g magere spekreepjes
- 500 g gnocchi
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om.
Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.
serveertip:
Lekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).