Zalm Wellington
Zalm Wellington

Zalm Wellington

Zalm in een knapperig laagje bladerdeeg. Een cadeautje voor elk feestmaal.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
5 min. wachten
216waarderingen

Ingrediënten

8 personen

650 g

verse zalmfilet

250 g

kastanjechampignons

10 g

verse platte peterselie

13 g

verse bieslook

200 g

gerookte zalm

1

rol vers bladerdeeg

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

Zalm in een knapperig laagje bladerdeeg. Een cadeautje voor elk feestmaal.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Halveer de zalmfilet in de lengte. Bestrooi de stukken met peper en zout en leg ze op elkaar.

3

Snijd de champignons zeer fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng met peper en zout door het champignonmengsel. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Leg de gerookte zalm in 3 rijen boven elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm.

5

Verdeel het champignonmengsel erover en leg de zalmfilet erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de gerookte zalm strak om de zalmfilet.

6

Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Snijd het deeg op maat. Leg de zalm erop, verwijder de folie en vouw het deeg erom. Het deeg mag 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan en leg met behulp van het papier met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

7

Rol het overtollige deeg uit. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit en plak deze met een beetje water op de zalm wellington.

8

Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Het eiwit wordt niet gebruikt.

9

Bak de wellington ca. 25 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de wellington aan tafel in dikke plakken.

tip

bereidingstipJe kunt de zalm wellington 1 dag van tevoren bereiden t/m het verpakken van de zalm in vershoudfolie. Bewaar in de koelkast. Laat de zalm voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met het uitrollen van het deeg en volg de overige stappen van het recept.

Zalm wellington

Instructievideo - 02:51 min.