Nasi met tofureepjes
Nasi met tofureepjes

Nasi met tofureepjes

Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

paddenstoelenbouillontablet

200 ml

water

2

middelgrote eieren

2 tenen

verse knoflook

2

preien

5 el

arachideolie

180 g

tofu roerbakreepjes

150 g

peen julienne

300 g

gesneden Chinese kool

2 el

droge sherry

600 g

1 minuut basmatirijst

Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.

Aan de slag

1

Los het bouillontablet op in 200 ml heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.

2

Verhit 3 el olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.

3

Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.

tip

variatietipIn plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.

combinatietipLekker met pindasaus.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.