Nasi met tofureepjes
Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 paddenstoelenbouillontablet
- 200 ml water (heet)
- 2 middelgrote eieren
- 2 tenen verse knoflook
- 2 preien
- 5 el arachideolie
- 180 g tofu roerbakreepjes
- 150 g peen julienne
- 300 g gesneden Chinese kool
- 2 el droge sherry
- 600 g 1 minuut basmatirijst
Advertentie
Bereiden
- Los het bouillontablet op in 200 ml heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.
- Verhit 3 el olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.
- Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.
variatietip:
In plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.
combinatietip:
Lekker met pindasaus.

Prei wassen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.150 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Nasi met tofureepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Nasi met tofureepjes
- 1 paddenstoelenbouillontablet
- 200 ml water
- 2 middelgrote eieren
- 2 tenen verse knoflook
- 2 preien
- 3 el arachideolie
- 180 g tofu roerbakreepjes
- 150 g peen julienne
- 300 g gesneden Chinese kool
Verhit de olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee.
- 2 el droge sherry
Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.
- 2 el arachideolie
- 600 g 1 minuut basmatirijst
Maak de wok schoon en verhit de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur.
Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.
variatietip:
In plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.
combinatietip:
Lekker met pindasaus.