Kip teriyaki met paprika
Chicken Teriyaki, wij zijn er dol op! De saus maak je gemakkelijk zelf met onder andere sojasaus, rijstazijn en suiker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 cm verse gember
- 1 el sesamolie
- 1 teen knoflook
- 8 kipfilethaasjes
- 4 el Japanse sojasaus
- 4 el mirin (flesje 150 ml)
- 1 el donkere basterdsuiker
- 2 zoete puntpaprika's
- 200 g verse peultjes (zak)
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden spitskool
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
- Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.
- Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.
- Serveer de groenten met de kip.
variatietip:
In plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.
combinatietip:
Lekker met zilvervlies rijst of udon noedels.
dieettip:
Gebruik soy sauce less salt voor minder natrium.

Kip teriyaki met paprika
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 43 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 1.000 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Kip teriyaki met paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip teriyaki met paprika

- 1 cm verse gember
- 1 el sesamolie
- 1 teen knoflook
- 8 kipfilethaasjes
Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan.

- 4 el Japanse sojasaus
- 4 el mirin
- 1 el donkere basterdsuiker
Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.

- 2 zoete puntpaprika's
- 200 g verse peultjes
Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.

Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven.

- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden spitskool
Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.

Serveer de groenten met de kip. Lekker!
variatietip:
In plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.
combinatietip:
Lekker met zilvervlies rijst of udon noedels.
dieettip:
Gebruik soy sauce less salt voor minder natrium.