Kip yakitori
Kip yakitori

Kip yakitori

15 min. bereiden
15 min. wachten
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 ml

Japanse sojasaus

100 g

lichtbruine basterdsuiker

50 ml

mirin

2 tenen

knoflook

3 cm

verse gember

300 g

kipdijfilet

Dit heb je nodig

  • sateprikker

  • bakkwast

Aan de slag

1

Doe de sojasaus, basterdsuiker en mirin in een steelpan. Snijd de knoflook in plakjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg samen met de knoflook toe. Breng de yakitorisaus aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes inkoken. Schenk door een zeef en vang op in een kommetje.

2

Snijd de kip in blokjes van 2 x 2 cm. Rijg deze aan de satéprikkers, laat wat ruimte tussen de blokjes. Bestrijk de kipspiesen met de bakkwast met de yakitorisaus. Verhit de grillpan en gril de spiesen in 6 min. gaar. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

tip

combinatietipLekker met pandanrijst en komkommersalade.

variatietipVervang de kip eens door zalmfilet. Gril de zalmspiesen in 2-3 min. rosé.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.