bewaar
Indiase curry met kip, aardappel en aubergine
Indiase curry met kip, aardappel en aubergine
bewaar

Indiase curry met kip, aardappel en aubergine

Etentje? Met deze geurende pan curry op het fornuis zit de stemming er al snel in!

50 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1½

ui

1½ cm

verse gember

200 g

vastkokende aardappel

1

aubergine

300 g

kipdijfilet

5 el

arachideolie

2 el

Indiase kruidenpasta

200 ml

kraanwater

200 g

tomatenblokjes

125 g

diepvries tuinerwten

Etentje? Met deze geurende pan curry op het fornuis zit de stemming er al snel in!

Aan de slag

1

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.

2

Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.

3

Voeg het water en de tomatenblokjes toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken. Voeg de laatste 3 min. de erwten en aubergine toe. Roer af en toe. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.