bewaar
Baby-paksoi met wokpaddenstoelen & biefstuk in zwartebonensaus
Baby-paksoi met wokpaddenstoelen & biefstuk in zwartebonensaus
bewaar

Baby-paksoi met wokpaddenstoelen & biefstuk in zwartebonensaus

De familie paksoi heeft er een kleintje bij. En die smaakt zó lekker in deze wokschotel.

20 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

320 g

baby-paksoi

3

bosuien

200 g

Aziatische paddenstoelen om te wokken

3 el

arachideolie

300 g

biefstuk

1 tl

Chinees vijfkruidenpoeder

2 el

zwarte bonen knoflooksaus

3 el

kraanwater

1 el

kristalsuiker

De familie paksoi heeft er een kleintje bij. En die smaakt zó lekker in deze wokschotel.

Aan de slag

1

Snijd de baby-paksoi in de lengte in kwarten. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes.

2

Verhit 1 el van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. rosé. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat rusten op een bord onder aluminiumfolie.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de vijfkruidenpoeder, paddenstoelen en de helft van de bosui ca. 3 min. Voeg de baby-paksoi toe en roerbak 2 min.

4

Voeg de zwartebonensaus, het water en de suiker toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

5

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer naast de groenten. Lekker met rijst.

serveertipLekker met rijst.

Paddenstoelen schoonmaken

Instructievideo - 01:30 min.