Zomerstamppot met hüttenkäse
Stamppot in de zomer? Jazeker! Probeer deze frisse zomerstamppot met hüttenkäse.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g zoete aardappelen
- 450 g diepvries tuinerwten
- 1 bosje salade-ui (3 stuks)
- 200 g hüttenkäse
- 250 g gerookte kipfiletreepjes
- 100 g botersla
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
- Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.
variatietip:
Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
combinatietip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Aardappelen schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 520 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Zomerstamppot met hüttenkäse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zomerstamppot met hüttenkäse
- 800 g zoete aardappelen
- 450 g diepvries tuinerwten
Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
- 1 bosje salade-ui
Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af.
- 100 g hüttenkäse
Schep de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
- 250 g gerookte kipfiletreepjes
- 100 g botersla
Schep de salade-ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g hüttenkäse
Serveer met de rest van de hüttenkäse.
variatietip:
Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.
combinatietip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.