bewaar
Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette
Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette
bewaar

Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette

Eet je geen vlees en vis? Dan zit je goed met dit pastagerecht met lekker veel bite.

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 el

traditionele olijfolie

3 el

kappertjes

2 el

gedroogde dragon

100 g

geraspte belegen kaas

1

courgette

2

rode uien

200 g

cantharellen

3 el

olijfolie truffelaroma

500 g

verse tagliatelle alle erbe

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • schuimspaan

Eet je geen vlees en vis? Dan zit je goed met dit pastagerecht met lekker veel bite.

Aan de slag

1

Doe de olie, kappertjes, dragon en kaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

2

Snijd de courgette in plakken. Halveer de uien en snijd in halve ringen.

3

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord.

4

Bak in het achtergebleven bakvet de ui en cantharellen 4 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de courgette toe. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.

5

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng de pesto erdoor. Schep de cantharellen, ui en courgette erover en serveer direct.

combinatietipLekker met pijnboompitten.