bewaar
Kaasplank met 5 spice-perenjam
Kaasplank met 5 spice-perenjam
bewaar

Kaasplank met 5 spice-perenjam

Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.

25 min. bereiden
2 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

Conference peren

100 ml

kraanwater

1

citroen

150 g

geleisuiker

2 tl

vijfkruidenpoeder

150 g

emmentaler

150 g

Morbier kaas

150 g

Twijfelaar 50+ kaas

150 g

boerenbrie

1

Vacherin Mont d'Or kaas

Kaas op de plank met een extra bijzondere jam.

Aan de slag

1

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Doe de peer in een steelpan met het water. Pers de citroen uit.

2

Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de 5 spices toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Laat de jam in 2 uur afkoelen. Leg de kazen op een plank. Serveer de perenjam erbij.

serveertipLekker met AH Liefde&Passie Krenten rogge (brood).

Kaasplank met 5 spice-perenjam

Instructievideo - 01:26 min.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.