Vegapie met vegagehakt
Vegapie met vegagehakt

Vegapie met vegagehakt

Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
licht pittig
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

zoete aardappel

2 tenen

knoflook

4

uien

2 stengels

bleekselderij

6 el

traditionele olijfolie

4 el

tomatenpuree

360 g

fijngekruid tofu roerbakgehakt

1 tl

gemalen kaneel

100 g

Cheddar Tophat 48+

1 tl

cayennepeper

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (14 cm)

Kruidig vegagehakt onder een afdakje van zoete aardappel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ½ cm. Kook 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn, snipper de uien en snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en selderij met de tomatenpuree 4 min. op middelhoog vuur.

3

Voeg de knoflook, het vegagehakt en de kaneel toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel het gehakt over de ovenschalen. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het gehaktmengsel. Besprenkel met de rest van de olie, rasp de kaas erboven en bestrooi met de cayennepeper. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

tip

allergietipEet je veganistisch? Laat de kaas in dit gerecht dan achterwege.

combinatietipLekker met een salade van botersla, radijsjes, bosui en wittewijnazijn.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.