bewaar
Italiaanse roerbak met vegagehakt
Italiaanse roerbak met vegagehakt
bewaar

Italiaanse roerbak met vegagehakt

Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.

15 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

300 g

salademix

½ el

gedroogde tijm

300 g

roerbakrijst

600 ml

kraanwater

1

groentebouillontablet

400 g

Italiaanse champignonroerbakmix

1 el

arrabbiata pesto

180 g

tofu roerbakgehakt

Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.

combinatietipLekker met een gebakken ei.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.