Italiaanse roerbak met vegagehakt
Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 300 g salademix
- ½ el gedroogde tijm
- 300 g roerbakrijst
- 600 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 400 g Italiaanse champignonroerbakmix
- 1 el arrabbiata pesto
- 180 g tofu roerbakgehakt
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.
combinatietip:
Lekker met een gebakken ei.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 735 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Italiaanse roerbak met vegagehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse roerbak met vegagehakt
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g salademix
- ½ el gedroogde tijm
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur.
- 300 g roerbakrijst
- 600 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook.
Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g Italiaanse champignonroerbakmix
- 1 el arrabbiata pesto
- 180 g tofu roerbakgehakt
Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.
combinatietip:
Lekker met een gebakken ei.