Hete hutspot met shoarma
Hete hutspot met shoarma

Hete hutspot met shoarma

Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

15 min. bereiden
pittig
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

500 g

verse gesneden hutspotgroenten

1 el

tabasco

2

zoete puntpaprika's

400 g

kipdijfiletreepjes shoarma

900 g

verse aardappelpuree

100 g

cheddar

Een heerlijk hollands gerecht met een pittig midden-oosters tintje.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroenten, knoflook, tabasco en peper naar smaak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipshoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng de hutspotgroenten met de aardappelpuree en 3/4 van de kaas. Serveer met de shoarma, bestrooi met de rest van de kaas.

serveertipHoud je van extra pittig? Serveer de tabasco erbij voor extra pit.

combinatietipLekker met een rauwkostsalade van o.a. komkommer, radijs, rode ui, peterselie en een frisse yoghurtdressing.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.