Lauwwarme quinoa-bonensalade

Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!

735 kcal

15 min. bereiden

2.9/5

(25)

Ingrediënten

Aantal personen

Receptkaarten Allerhande 12 2015 - Receptkaarten Allerhande 12 2015

Aan de slag

  1. Kook de quinoa in 8 min. gaar, giet af en houd warm. Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 1 cm dik. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el van de olie op.

  3. Meng de quinoa met de bonen, gedroogde tomaten, opgevangen olie, kipreepjes en babyboerenkool. Verdeel het quinoa-bonenmengsel over de borden en garneer met de aubergine en hazelnoten.

  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Lauwwarme quinoa-bonensalade

Een salade vol groenten en vezels, daar kom je de winter wel mee door!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig