Hollandse bonenstoof met spek
Hollandse bonenstoof met spek

Hollandse bonenstoof met spek

Veel ingrediënten heb je niet nodig voor een goede bonenschotel. Als je maar de juiste kiest.

15 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

magere spekreepjes

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

100 g

zilveruitjes

740 g

Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot

400 g

tomatenblokjes

50 g

blanke rozijnen

Veel ingrediënten heb je niet nodig voor een goede bonenschotel. Als je maar de juiste kiest.

Aan de slag

1

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.

2

Laat de zilveruitjes en bonenmix uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes en rozijnen toe aan de pan. Schep om en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.