Maaltijdsoep met kip en bonen
Met een mix van kidney, bruine en witte bonen, boordevol eiwitten, vezels en vitamine B.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 venkelknollen
- 300 g kipdijfilet
- 1½ liter kraanwater
- 3 tl gedroogde dragon (potje)
- 3 kippenbouillontabletten
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
- 1 citroen (schoongeboend)
- 300 g verse spinazie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de venkelknollen en kipdijfilet in reepjes. Doe de venkel en kip met het water, de dragon en kippenbouillontabletten in een ruime pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 12 min. koken.
- Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in parten. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de bonen en de spinazie aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het citroenrasp en een citroenpartje.
variatietip:
Ander smaakaccent? Vervang de dragon door eenzelfde hoeveelheid gedroogde tijm.
combinatietip:
Lekker met een spelttwister (broodje).

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.745 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Maaltijdsoep met kip en bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Maaltijdsoep met kip en bonen
- 2 venkelknollen
- 300 g kipdijfilet
- 1½ liter kraanwater
- 3 tl gedroogde dragon
- 3 kippenbouillontabletten
Doe de venkel en kip met het water, de dragon en kippenbouillontabletten in een ruime pan en breng aan de kook.
Laat op middelhoog vuur 12 min. koken.
- 740 g Hak bonenmix kidney-, bruine & witte bonen in pot
Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet en spoel af onder koud stromend water
- 1 citroen
- 300 g verse spinazie
Voeg de laatste minuut van de kooktijd de bonen en spinazie aan de soep toe.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het citroenrasp en een citroenpartje.
variatietip:
Ander smaakaccent? Vervang de dragon door eenzelfde hoeveelheid gedroogde tijm.
combinatietip:
Lekker met een spelttwister (broodje).