Champignons met zoete-aardappelkoekjes
Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zoete aardappelen
- 1 middelgroot ei
- 2 el tarwebloem
- 12½ g verse bieslook
- 2 portobello's
- 2 tenen knoflook
- 6 el traditionele olijfolie
- ½ tl chilivlokken
- 4 blaadjes kropsla
- 1 gegrilde rode paprika's in pot
- 50 g Blue Stilton blauwaderkaas
Keukenspullen
- keukenmachine
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje. Meng 2 el olie en de chiliflakes erdoor en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan. Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.
- Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden. Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
variatietip:
Meer vegatoppers, van shepherd’s pie tot loaf van noten en zuidvruchten? Kijk elders op ah.nl/allerhande voor recepten.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 42 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 425 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Champignons met zoete-aardappelkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Champignons met zoete-aardappelkoekjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 300 g zoete aardappelen
Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine.
- 1 middelgroot ei
- 2 el tarwebloem
Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor.
- 12½ g verse bieslook
Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 portobello's
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- ½ tl chilivlokken
Meng de olie en chiliflakes door de knoflook en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie.
Leg de paddenstoelen met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan.
Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.
- 4 blaadjes kropsla
Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden.
- 1 gegrilde rode paprika's in pot
Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes.
- 50 g Blue Stilton blauwaderkaas
Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
variatietip:
Meer vegatoppers, van shepherd’s pie tot loaf van noten en zuidvruchten? Kijk elders op ah.nl/allerhande voor recepten.