bewaar
Champignons met zoete-aardappelkoekjes
Champignons met zoete-aardappelkoekjes
bewaar

Champignons met zoete-aardappelkoekjes

Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
licht pittig
16waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

zoete aardappel

1

middelgroot ei

2 el

tarwebloem

12½ g

verse bieslook

2

portobello's

2 tenen

knoflook

6 el

traditionele olijfolie

½ tl

chilivlokken

4 blaadjes

kropsla

1

gegrilde rode paprika's in pot

50 g

Blue Stilton blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenschaal

Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje. Meng 2 el olie en de chiliflakes erdoor en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan. Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.

4

Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden. Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

variatietipMeer vegatoppers, van shepherd’s pie tot loaf van noten en zuidvruchten? Kijk elders op ah.nl/allerhande voor recepten.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.