Okonomiyaki met garnalen
Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek die je kunt beleggen met wat je maar wil: garnalen bijvoorbeeld!

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 150 ml Saitaku mix voor miso soup (koud)
- 4 middelgrote eieren
- 6 salade-uien
- 4 el gebakken uitjes
- 300 g gesneden witte kool
- 200 g diepvries gekookte en gepelde garnalen
- 100 g ketchup
- 2 el ketjap
- 2 el donkere basterdsuiker
- 2 el mirin
- 4 el arachideolie
- 2 el ingelegde gember (sushigember)
- 4 el kewpie mayonaise
- 1 el zwart sesamzaad
Advertentie
Bereiden
- Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes, witte kool en de garnalen.
- Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit. Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.
- Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken. Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui erover.
- Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Bestrooi als laatste met het zwarte sesamzaad.
combinatietip:
Houd je van pittig? Deze pannenkoekjes zijn ook heerlijk met sriracha.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.370 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Okonomiyaki met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Okonomiyaki met garnalen
- 100 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 150 ml Saitaku mix voor miso soup
- 4 middelgrote eieren
Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag.
- 6 salade-uien
- 4 el gebakken uitjes
- 300 g gesneden witte kool
- 200 g diepvries gekookte en gepelde garnalen
Snijd de bosuitjes in ringen en meng het wit door het beslag (houd het groene apart), samen met de gebakken uitjes, witte kool en de garnalen.
- 100 g ketchup
- 2 el ketjap
- 2 el donkere basterdsuiker
- 2 el mirin
Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit.
- 4 el arachideolie
Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel.
Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
- 2 el ingelegde gember
Leg de okonomiyaki op 4 borden en verdeel er de ingelegde gember en het groen van de salade-ui over.
- 4 el kewpie mayonaise
- 1 el zwart sesamzaad
Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Bestrooi als laatste met het zwarte sesamzaad.
combinatietip:
Houd je van pittig? Deze pannenkoekjes zijn ook heerlijk met sriracha.