Oosters gehakt met gewokte komkommer en Chinese groenten
Oosters gehakt met gewokte komkommer en Chinese groenten

Oosters gehakt met gewokte komkommer en Chinese groenten

De rijst geserveerd in een timbaaltje maakt het gerecht extra feestelijk.

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

wilde en witte rijst

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

1

komkommer

1 bosje

salade-ui

4 el

(arachide)olie

300 g

mager rundergehakt

120 g

teriyaki stir-fry sauce

600 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Dit heb je nodig

  • rasp

De rijst geserveerd in een timbaaltje maakt het gerecht extra feestelijk.

Aan de slag

1

Breng een pan water met zout aan de kook, voeg de rijst (zonder te wassen) toe en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan.

2

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het ongeschilde vruchtvlees in plakjes. Snijd de salade-ui in ringen.

3

Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 min. rul. Giet het vet af en voeg de gember, salade-ui en 2/3 van de teriyakisaus toe. Bak nog 3 min. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Chinese roerbakmix en knoflook 5 min. Voeg de laatste minuut de komkommer en de rest van de teriyakisaus toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep 1/4 van de rijst in een kommetje, druk met de achterkant van een lepel aan en zet omgekeerd op een bord (timbaaltje). Maak zo nog een timbaaltje. Serveer elk timbaaltje met de groenten en het gehakt ernaast.

tip

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Casillero del Diablo Shiraz.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.