Witte-bonenpuree, Chinese kool en venkel-tijmworst
Luxe worst zoals je 'm nog nooit hebt geproefd: venkel-tijmworst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 4 el traditionele olijfolie
- 4 venkel-tijmworsten (op kamertemperatuur)
- 2 tl venkelzaad
- 600 g Chinese kool
- 800 g cannellinibonen in blik
- 550 ml water
Keukenspullen
- aluminiumfolie
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Schep de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
- Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat ondertussen de bonen uitlekken en doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe met de rest van de knoflook en 550 ml water in een pan.
- Verwarm het bonenmengsel 8 min. op middel hoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen terug in de pan, de rest van de olie, 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de Chinese kool en de worst.
variatietip:
Je kunt de venkel-tijmworsten ook vervangen door AH Scharrelbraadworsten.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 775 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Witte-bonenpuree, Chinese kool en venkel-tijmworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Witte-bonenpuree, Chinese kool en venkel-tijmworst
- 2 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- 1 el traditionele olijfolie
- 4 venkel-tijmworsten
Verhit de olie in een koekenpan en braad de worsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Schep de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl venkelzaad
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 min. op laag vuur.
- 600 g Chinese kool
Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- 800 g cannellinibonen in blik
- 550 ml water
Laat ondertussen de bonen uitlekken en doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en doe met de rest van de knoflook en het water in een pan.
Verwarm het bonenmengsel 8 min. op middelhoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op.
- 1 el traditionele olijfolie
Doe de bonen terug in de pan, voeg de olie, per 4 personen 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en stamp met de pureestamper tot puree.
Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de Chinese kool en de worst.
variatietip:
Je kunt de venkel-tijmworsten ook vervangen door AH Scharrelbraadworsten.