Stevige risotto met worst en Italiaanse kruiden

Voor deze Italiaanse schotel met gekruide worst loopt iedereen warm.

755 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Snijd de onderkant van de venkelknollen, snijd in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de ui, venkel en de helft van de Italiaanse kruiden toe en fruit 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze bijna helemaal door de rijst is opgenomen.

  2. Breng ondertussen de tomato frigo met 500 ml water tegen de kook aan. Voeg een scheut hiervan toe aan de risotto en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.

  3. Haal ondertussen het vel van de worsten. Meng de rest van de Italiaanse kruiden door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 10 min. rondom bruin.

  4. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep met de ricotta door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de gehaktballetjes en het basilicum.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

  • Venkel snijden en bereiden

    Instructievideo - 01:54 min.

Stevige risotto met worst en Italiaanse kruiden

Voor deze Italiaanse schotel met gekruide worst loopt iedereen warm.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig