Ri­sot­to met cham­pig­nons en wit­te wijn

Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed.

(402) waardeer
italiaans hoofdgerecht Op zoek naar een op en top herfstgerecht? Met deze klassieke risotto zit je goed. 4 personen
3 402

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn, verwijder eventuele harde steeltjes.
  2. Verhit ⅔ van de boter in een pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper. Voeg de helft van de champignons met de kruiden, de wijn en het water toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas. Verhit de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de helft van de kaas door de risotto. Verdeel de risotto over de borden. Schep de gebakken champignons erop en bestrooi met de pijnboompitten. Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas.
video

Ri­sot­to ma­ken

kookles - 04:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met champignons en witte wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met cham­pig­nons en wit­te wijn

1
1
  • 1 grote ui
  • 400 g kastanjechampignons
  • 10 g verse Italiaanse kruiden

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kruiden fijn, verwijder eventuele harde steeltjes.

2
2
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 300 g risottorijst

Verhit de boter in een pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Schep de rijst erdoor en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 200 ml droge witte wijn
  • 700 ml kraanwater

Voeg de helft van de champignons met de kruiden, de wijn en het water toe en breng aan de kook.

4
4
  • 1 kruidenbouillontablet

Verkruimel het bouillontablet erboven. Laat de rijst onafgedekt ca. 20 min. zachtjes koken tot bijna al het vocht is opgenomen.

5
5
  • 50 g pijnboompitten
  • 75 g Parmigiano Reggiano

Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de kaas.

6
6
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit de rest van de boter in een pan en roerbak de rest van de champignons 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Meng de helft van de kaas door de risotto. Verdeel de risotto over de borden. Schep de gebakken champignons erop en bestrooi met de pijnboompitten.

8
8

Serveer de risotto met de rest van de geraspte kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.