Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de krieltjes om. Leg de bloemkool en paprika naast de krieltjes en besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kappertjes, dille, het citroenrasp en -sap met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de bakplaat uit de oven en meng de warme bloemkool en paprika in een kom met de dressing. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Serveer met de krieltjes en kaasburgers.
Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger
Een bijzonder hoofdgerecht. Met in de hoofdrol: salade van bloemkool.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- algemeen*De rest van de veldsla gebruik je voor de penne met balletjes en paprika-venkelsaus uit de Allerhande Box.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Godello
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Gerelateerde recepten
Trio van ovenkriel, bloemkoolsalade & crunchy kaasburger
Een bijzonder hoofdgerecht. Met in de hoofdrol: salade van bloemkool.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de krieltjes. Verdeel ze over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de krieltjes om. Leg de bloemkool en paprika naast de krieltjes en besprenkel met 1 el olie, peper en eventueel zout. Rooster nog 10 min. in het midden van de oven.
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de kappertjes, dille, het citroenrasp en -sap met 3 el olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem de bakplaat uit de oven en meng de warme bloemkool en paprika in een kom met de dressing. Meng voorzichtig de veldsla erdoor. Serveer met de krieltjes en kaasburgers.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
algemeen:*De rest van de veldsla gebruik je voor de penne met balletjes en paprika-venkelsaus uit de Allerhande Box.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Godello
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg krieltjes
8 el (olijf)olie
700 g koelverse bloemkoolroosjes
1 rode paprika
100 g kappertjes
15 g verse dille
1 citroen
4 vega kaasburgers
40 g veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier