Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.
475 kcal
15 min. bereiden, 16 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram krieltjes
krieltjes
200 gram verse peultjes
verse peultjes
1 citroen
citroen
400 gram verse zalmfilets
verse zalmfilets
2 tomaten
tomaten
2 eetlepel (olijf)olie
(olijf)olie
1 knoflook
knoflook
800 gram verse spinazie
verse spinazie
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 01 - Kickstart
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.
- serveertipBestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.
Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
16 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.
serveertip:Bestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krieltjes
200 g verse peultjes
1 citroen
400 g verse zalmfilets
2 tomaten
2 el (olijf)olie
1 knoflook
800 g verse spinazie
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)




