Provençaals wokgerecht met krieltjes
Slank, lekker en nog snel klaar ook!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 750 g krieltjes
- 1 citroen
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 4 el traditionele olijfolie
- 350 g runderreepjes
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 teen knoflook
- 600 g verse spinazie
- 360 g snoepgroente tomatenmix
Advertentie
Bereiden
- Halveer de krieltjes en de citroen. Kook de krieltjes, citroenhelften en laurierblaadjes in een pan met ruim water in 12 min. gaar.
- Verhit ondertussen 2 el olie in een wok. Voeg de rundvleesreepjes en Provençaalse kruiden toe en roerbak in 4 min. bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Doe de tomaten erbij en roerbak 2 min. mee.
- Giet de krieltjes af, verwijder de laurierblaadjes en citroenhelften en meng de rest van de olie erdoor. Breng het rundvlees-spinaziemengsel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de olie door de krieltjes en serveer direct.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 630 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Provençaals wokgerecht met krieltjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Provençaals wokgerecht met krieltjes
- 750 g krieltjes
- 1 citroen
- 3 gedroogde laurierblaadjes
Halveer de krieltjes en de citroen. Kook de krieltjes, citroenhelften en laurierblaadjes in een pan met ruim water in 12 min. gaar.
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g runderreepjes
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 teen knoflook
- 600 g verse spinazie
- 360 g snoepgroente tomatenmix
- 2 el traditionele olijfolie
Giet de krieltjes af, verwijder de laurierblaadjes en citroenhelften en meng de rest van de olie erdoor.
Breng het rundvlees-spinaziemengsel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de olie door de krieltjes en serveer direct.