Zalm uit de oven met krieltjes, spinazie en peultjes
Zalm uit de oven met krieltjes, spinazie en peultjes
bewaar
bewaar

Zalm uit de oven met krieltjes, spinazie en peultjes

Zalm uit de oven op smaak gebracht met citroen en geserveerd met krieltjes en groente. Zo makkelijk (en lekker) kan het zijn.

25 min. bereiden
16 min. oventijd
31waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.

2

Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok.

3

Voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.

algemeenBestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm uit de oven met krieltjes, spinazie en peultjes

Zalm uit de oven op smaak gebracht met citroen en geserveerd met krieltjes en groente. Zo makkelijk (en lekker) kan het zijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig