bewaar
Varkensoester met wortels en salsa verde
Varkensoester met wortels en salsa verde
bewaar

Varkensoester met wortels en salsa verde

Een van de beste stukken van het varken.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 teen

knoflook

600 g

regenboog wortelmix

1 tl

venkelzaad

2½ el

(olijf)olie

500 g

krieltjes

250 g

varkensoester

1

sjalot

10 g

verse peterselie

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • bakpapier

  • grillpan

  • keukenpapier

  • staafmixer

Een van de beste stukken van het varken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de wortels en schil ze met de dunschiller. Meng met de knoflook, het venkelzaad, 1 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

2

Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Doe, als het water kookt, de ongeschilde krieltjes in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensoesters droog met wat keukenpapier. Bestrijk het vlees met 0,5 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.

4

Maak ondertussen voor de salsa verde de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de peterselie grof en doe samen met de sjalot en 1 el olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Meng de kappertjes erdoor.

5

Giet de krieltjes af en verdeel samen met de varkensoesters en wortels over de borden. Serveer de salsa verde erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box-gerecht.