Gnocchi met aubergine al formaggio
Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... geraspte kaas!

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g mozzarella
- 2 aubergines
- 8 el (olijf)olie
- 720 ml sugo basilico tomatensaus in pot
- 90 g geraspte oude Goudse kaas 48+
- 1 kg gnocchi (pak à 500 g)
- 75 g rucola
- 15 g peterselie (vers)
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Doe tussendoor nog 2 el olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
- Verdeel ondertussen ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens ⅓ van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de rest van de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.
- Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de rucola.
- Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden, maar bak het dan nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak op de dag zelf ca. 30 min. in de oven op 180 °C.
combinatietip:
Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Sangiovese.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 660 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 101 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 2.355 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gnocchi met aubergine al formaggio
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi met aubergine al formaggio
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 125 g mozzarella
- 2 aubergines
Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed.
- 2 el (olijf)olie
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
- 2 el (olijf)olie
Doe tussendoor de olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
- 240 ml sugo basilico tomatensaus in pot
Verdeel ondertussen de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 240 ml sugo basilico tomatensaus in pot
Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 240 ml sugo basilico tomatensaus in pot
- 90 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.
- 4 el (olijf)olie
- 1 kg gnocchi
Verhit de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g rucola
Schep om met de rucola.
- 15 g peterselie
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.
bereidingstip:
Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden, maar bak het dan nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak op de dag zelf ca. 30 min. in de oven op 180 °C.
combinatietip:
Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Sangiovese.