bewaar
Koshari van Nadia en Merijn
Koshari van Nadia en Merijn
bewaar

Koshari van Nadia en Merijn

Het geheim van dit Egytische streetfoodgerecht? De donkerbruin gebakken ui.

1 uur 20 min. bereiden
8 uur wachten
licht pittig
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

gedroogde kikkererwten

6

grote uien

4 el

milde olijfolie

800 g

gepelde tomaten in blik

100 g

vermicelli

150 g

witte snelkookrijst

100 g

gedroogde puy linzen

25 g

ongezouten roomboter

2 tenen

knoflook

1 snufje

grof zeezout

2 el

gemalen komijnzaad (djinten)

1 el

chiliflakes

1

limoen

1 portie

dukkah

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • vijzel

Het geheim van dit Egytische streetfoodgerecht? De donkerbruin gebakken ui.

Aan de slag

1

Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water. Kook de kikkererwten in ruim water in 45 min. gaar. Snijd de uien in halve ringen. Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en bak tweederde van de ui al omscheppend in 35 min. donkerbruin. Breng eventueel op smaak met zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een pan en bak de rest van de ui op laag vuur in 10 min. glazig. Voeg de tomaten toe (en eventueel wat zout), plet ze en laat op laag vuur in 30 min. inkoken tot een dikke saus.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de vermicelli in 3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de rijst en linzen in een pan met dikke bodem en zet onder water (tot 1 cm erboven). Voeg de boter en wat zout toe. Breng aan de kook, roer door en laat afgedekt op laag vuur 20 min. koken. Voeg de laatste 5 min. de vermicelli toe en eventueel wat gekookt water als het te droog wordt. Laat van het vuur af even droogstomen en schep om.

4

Stamp de knoflook met wat grof (zee)zout fijn in een vijzel. Voeg het komijnzaad en de chiliflakes toe en stamp goed. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Doe in een schaaltje en roer er 6 el van de tomatensaus door. Giet de kikkererwten af en meng door de rijst. Verdeel het kikkererwt-rijstmengsel, de pittige knoflookpasta, wat tomatensaus en de gebakken uien over de borden. Bestrooi de koshari op het laatst royaal met dukkah. Serveer de rest van de tomatensaus er apart bij.

serveertipKijk voor het dukkah recept elders op deze site.

Nadia en Merijn - koshari met dukkah

Instructievideo - 07:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koshari van Nadia en Merijn

Het geheim van dit Egytische streetfoodgerecht? De donkerbruin gebakken ui.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig