Pulled duck springrolls
Pulled duck springrolls

Pulled duck springrolls

Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.

45 min. bereiden
redelijk pittig
16waarderingen

Ingrediënten

32

diepvries loempiavellen

2 liter

arachideolie

1240 g

Le Petit Baron gekonfijte eendenbout

1 el

vijfkruidenpoeder

120 g

pittige kiemgroente

200 g

shiitakes

6

salade-uitjes

6 el

gezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.

Aan de slag

1

Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.

2

Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.

3

Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.

4

Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.

5

Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.

tip

bewaartipJe kunt de loempia’s ook heel goed invriezen. Bewaar de nog niet gefrituurde loempia’s in een afsluitbare plastic zak maximaal 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren loempia’s ca. 8 min.

combinatietipZelf zoete chilisaus maken? Kijk elders op de website voor het recept.

algemeenZijn 32 loempia’s te veel? Of heb je geen ruimte in je vriezer? Dan kun je de hoeveelheden ook halveren. Gebruik de 2 overgebleven gekonfijte eendenbouten in een pittige tomatensaus met tagliatelle en groene asperges.

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.