Pulled duck springrolls
Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.

Advertentie
Ingrediënten
- 32 diepvries loempiavellen (pak 40 stuks)
- 2 liter arachideolie
- 1240 g Le Petit Baron gekonfijte eendenbout
- 1 el vijfkruidenpoeder
- 120 g pittige kiemgroente (bakje 60 g, koelvers)
- 200 g shiitakes (paddenstoelen)
- 6 salade-uitjes (bosje)
- 6 el gezouten pinda's
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
- Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
- Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
- Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
- Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.
- Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.
combinatietip:
Zelf zoete chilisaus maken? Kijk elders op de website voor het recept.
Tip:
Zijn 32 loempia’s te veel? Of heb je geen ruimte in je vriezer? Dan kun je de hoeveelheden ook halveren. Gebruik de 2 overgebleven gekonfijte eendenbouten in een pittige tomatensaus met tagliatelle en groene asperges.
bewaartip:
Je kunt de loempia’s ook heel goed invriezen. Bewaar de nog niet gefrituurde loempia’s in een afsluitbare plastic zak maximaal 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren loempia’s ca. 8 min.

Frituren
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 250 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 400 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pulled duck springrolls
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pulled duck springrolls
- 32 diepvries loempiavellen
Laat de loempiavellen ontdooien.
- 2 liter arachideolie
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
- 1240 g Le Petit Baron gekonfijte eendenbout
Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
- 1 el vijfkruidenpoeder
- 120 g pittige kiemgroente
Meng het vlees met de specerijen. Meng de kiemgroente door elkaar.
- 200 g shiitakes
- 6 salade-uitjes
Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
- 6 el gezouten pinda's
Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe.
Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitakes, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op.
Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo ook de rest van de loempia's.
Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.
combinatietip:
Zelf zoete chilisaus maken? Kijk elders op de website voor het recept.
bewaartip:
Je kunt de loempia’s ook heel goed invriezen. Bewaar de nog niet gefrituurde loempia’s in een afsluitbare plastic zak maximaal 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren loempia’s ca. 8 min.