bewaar
Eendenravioli met zachte eidooier en truffelsaus
Eendenravioli met zachte eidooier en truffelsaus
bewaar

Eendenravioli met zachte eidooier en truffelsaus

Ravioli? Pasta deluxe kun je 'm wel noemen. Het is maar één keer per jaar kerst!

50 min. bereiden
2 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

175 g

tarwebloem

½ tl

zout

1 el

extra vierge olijfolie

12

middelgrote eieren

2

Le Petit Baron gekonfijte eendenbout in blik

2 tl

paddenstoelen-truffeltapenade

250 ml

verse slagroom

75 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • spuitzak

  • pastamachine

  • uitsteekvorm (Ø 9 cm)

Ravioli? Pasta deluxe kun je 'm wel noemen. Het is maar één keer per jaar kerst!

Aan de slag

1

Doe de bloem, het zout en de olie in de kom van de keukenmachine. Splits 3 eieren en voeg alleen de dooiers toe. Bewaar het eiwit wel. Breek 1 heel ei boven de kom. Laat de keukenmachine ongeveer 1 minuut draaien tot je een deegbal hebt. Kneed nog 2 min. met de hand. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.

2

Haal ondertussen het vlees van de eendenbouten en doe in de schoongemaakte kom van de keukenmachine. Voeg 1 tl truffeltapenade toe en maal het vlees helemaal fijn door de machine 30 sec. te laten draaien. Voeg 1 eiwit (van de restjes) toe om het mengsel smeuïger te krijgen. Schep deze vulling in de spuitzak met een gladde ronde spuitmond van Ø 1 cm. Leg in de koelkast tot gebruik.

3

Doe de slagroom in een steelpan en breng tegen de kook aan. Laat de slagroom 3-5 min. inkoken zodat deze wat dikker wordt. Zet het vuur uit en meng de rest van de truffeltapenade erdoor.

4

Snijd het deeg in gelijke stukken. Draai de stukken meerdere malen door de pastamachine op een steeds kleinere stand. Leg de 4 lange, dunne pastavellen (max. 1 mm dik) op een met bloem bestoven werkblad. Snijd of steek 16 cirkels uit het deeg met de uitsteekvorm. Spuit op 8 cirkels een ring vulling uit de spuitzak. Laat 1 cm van de rand vrij en zorg dat er een opening van Ø 4 cm in het midden blijft. Splits het ei en laat de dooier voorzichtig in het midden van een cirkel vulling glijden. Vul zo ook de andere 7 cirkels. Bestrijk de randen rondom de vulling met eiwit. De rest van het eiwit wordt niet gebruikt.

5

Leg de overige 8 deegcirkels op cirkels met vulling en druk de randen dicht met een vork. Breng een pan met ruim water en eventueel zout aan de kook. Verwarm de truffelroom op laag vuur. Houd een mooie takje waterkers per persoon achter en verdeel de rest over de diepe borden. Kook de ravioli in 2 porties elk 3 min. Neem uit de pan met een schuimspaan en leg in elk diep bord 1 ravioli. Schep de truffelsaus over de ravioli en garneer met de achtergehouden waterkers.

bereidingstipVoor de vulling van de ravioli kun je ook henneneitjes gebruiken. De dooier van deze eitjes is kleiner en is daardoor makkelijker te gebruiken in deze pasta.

bereidingstipJe kunt het pastadeeg en de vulling een dag van tevoren maken. Bewaar in de koelkast en breng voor gebruik op kamertemperatuur.