Steakstokbrood met chimichurri
Steakstokbrood met chimichurri

Steakstokbrood met chimichurri

Heerlijk gegrild vlees met kruidensalsa op stokbrood. Da's lunchen op z'n Zuid-Amerikaans.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

biefstukken

1 el

milde olijfolie

1

speltstokbrood

2 el

mayonaise met citroen

75 g

rucola slamelange

2

tomaten

4 el

Euroma's chimichurri kruiden

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • aluminiumfolie

  • grote plank of schaal

Heerlijk gegrild vlees met kruidensalsa op stokbrood. Da's lunchen op z'n Zuid-Amerikaans.

Aan de slag

1

Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en besprenkel met de olie. Gril de biefstuk 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en leg de onderkant op een grote plank of schaal.

2

Bestrijk de onderkant met de citroenmayonaise en verdeel de slamelange erover. Snijd de tomaten in plakjes en leg op de sla. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op het stokbrood. Bestrijk het vlees met de chimichurri en dek af met de bovenkant van het brood. Snijd het stokbrood in stukken en serveer.

tip

algemeenKijk voor het recept van chimichurri elders op ah.nl/allerhande.

variatietipIn plaats van chimichurri kun je ook een andere barbecuesaus gebruiken. Je vindt de recepten elders op ah.nl/allerhande.