bewaar
Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade
Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade
bewaar

Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade

Dagje geen vlees of vis? Dit verrassende gerecht uit de oven is zo gepiept!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoete aardappelen

300 g

diepvries tuinbonen

250 g

diepvries tuinerwten

50 g

pompoenpitten

3

bosuien

8

zongedroogde tomaten in olie

400 g

koelverse hüttenkäse kaas

75 g

rucola

2 el

sladressing balsamico

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • vergiet

Dagje geen vlees of vis? Dit verrassende gerecht uit de oven is zo gepiept!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd het snijvlak kruislings in. Verpak elke helft in aluminiumfolie en pof in de oven in ca. 30 min gaar.

2

Kook ondertussen de bevroren tuinbonen 3 min. Voeg de laatste minuut de bevroren tuinerwten toe. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

4

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes. Meng samen door de Hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Meng de rucola met de tuinbonen, tuinerwten, de helft van de pompoenpitten en de sladressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel het hüttenkäsemengsel erover. Garneer met de rest van de pompoenpitten. Serveer met de salade.