Tortilla's met tonijnsalade
Tortilla's met tonijnsalade

Tortilla's met tonijnsalade

Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.

12 min. bereiden
redelijk pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mais in blik

320 g

tonijnmoot in olijfolie

340 g

zilveruitjes zoetzuur

8

tortillawraps

2

jalapeñopepers

15 g

verse koriander

2

avocado's

200 g

krop ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.

Aan de slag

1

Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.

2

Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.

4

Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.

tip

variatietipHoud je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de jalapenopeper zitten.