Plaatpizza met salami en tomaatjes
Plaatpizza met salami en tomaatjes

Plaatpizza met salami en tomaatjes

Met plakjes pizzadeeg en maar een paar ingrediënten, gebakken op de bakplaat. Hoe makkelijk - en lekker - kan het zijn?

25 min. bereiden
15 min. oventijd
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

mozzarella

15 g

verse basilicum

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

8 plakjes

diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie

350 g

snoepgroente tomatenmix

150 g

salami

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • staafmixer met hoge beker

  • staafmixer met beker

  • bakpapier

Met plakjes pizzadeeg en maar een paar ingrediënten, gebakken op de bakplaat. Hoe makkelijk - en lekker - kan het zijn?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en bewaar beide. Laat de paprika uitlekken en doe samen met de steeltjes van het basilicum in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verdeel de plakjes pizzadeeg met wat overlap over een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan zodat het een geheel wordt. Verdeel de paprikasaus over het deeg en laat de randen vrij. Verdeel de mozzarella over de pizza en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Halveer de tomaatjes en verdeel over de pizza. Snijd de salami en de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel over de pizza.

tip

variatietipKies in plaats van salami eens voor tonijn of gegrilde kip.