Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
Alle zoete smaken in deze pilav met perzik doen het goed samen met de warme smaak van komijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipgehakt gekruid
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden uien
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 500 g diepvries gebroken sperziebonen
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- 415 g perziken op sap
- 2 el rozijnen
Advertentie
Bereiden
- Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst. Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 880 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipgehaktballetjes en pilav met perzik en bonen
- 300 g kipgehakt gekruid
Draai met natte handen 4 balletjes per persoon van het gehakt ter grootte van een kleine walnoot.
- 1 el arachideolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
- 1 el arachideolie
- 300 g gesneden uien
- 1 tl gemalen komijn
- 500 g diepvries gebroken sperziebonen
Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en fruit de ui met de komijn 2 min. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 6 min. mee.
- 600 g 1 minuut basmatirijst
Schep de rijst erdoor en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 415 g perziken op sap
- 2 el rozijnen
Laat ondertussen de perziken uitlekken en snijd in stukjes. Schep samen met de rozijnen door de rijst.
Verdeel de gehaktballetjes over de pilav. Serveer direct.