Zuurkoolstamp met gerookte makreel
Zuurkoolstamp met gerookte makreel

Zuurkoolstamp met gerookte makreel

Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

300 g

gesneden prei

500 g

zuurkool naturel

340 g

Amsterdamse uien

260 g

verse gerookte makreelfilet

800 g

aardappelpuree met boter

1 el

grove Zaanse mosterd

Zo, dat is een flinke stamppot. Prei, zuurkool, Amsterdamse uien en makreel: lekker!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Voeg de zuurkool toe aan de prei en stoof nog 3 min. op laag vuur mee zonder deksel op de pan, zodat het vocht kan verdampen. Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken. Verdeel de makreel in stukken.

2

Schep de aardappelpuree door de groenten en verwarm nog ca. 4 min. Schep goed om. Schep de mosterd en Amsterdamse ui erdoor. Verdeel de stukken makreel erover en serveer.