‘Nasi’ met Hollandse soepgroente
‘Nasi’ met Hollandse soepgroente

‘Nasi’ met Hollandse soepgroente

Het leuke aan deze nasi is dat iedereen hem kan maken zoals ze 'm zelf lekker vinden. Vlees, vis of zonder: het kan allemaal.

25 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2 el

arachideolie

100 g

boemboe nasi goreng

400 g

verse fijne soepgroente

450 g

nasi-bamigroente

4

witte vrije uitloopeieren

Het leuke aan deze nasi is dat iedereen hem kan maken zoals ze 'm zelf lekker vinden. Vlees, vis of zonder: het kan allemaal.

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en fruit de boemboe 1 min. Zet het vuur hoog en roerbak alle groenten, behalve de rode peper, 5 min. Schep de rijst door de groenten en verwarm 4 min. mee.

2

Breek ondertussen de eieren boven een kom en klop ze los met een vork. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en bak er een omelet van. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de omelet in reepjes en verdeel over de rijst.

tip

combinatietipJe kunt aan dit gerecht nog roze garnalen, hamreepjes, satésaus, kroepoek, atjar tjampoer en gebakken uitjes toevoegen. Let op: door de satésaus is dit gerecht niet langer lactosevrij.

bereidingstipKook de basmatirijst een (halve) dag van tevoren en bewaar in de koelkast. De korrels zijn dan wat droger, zodat ze zich makkelijker laten mengen met de groenten.

combinatietipJe kunt de nasi ook ca. 3 maanden bewaren in de vriezer.