Risotto met kabeljauw en basilicumolie
De Italianen weten wel wat lekker is.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 75 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
- 1.2 liter visbouillon van tablet
- 450 g gegrilde groenten (ontdooid)
- 6 el traditionele olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 250 g verse kabeljauwfilets
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in halve ringen en rasp de kaas. Verhit 30 g boter op laag vuur, voeg de ui toe en fruit deze 3 min. totdat hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.
- Voeg een scheut van de hete visbouillon toe en roer net zo lang tot deze is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt. Voeg de laatste 5 min. de gegrilde groente toe aan de rijst.
- Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof, doe met de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- Verhit 15 g boter in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
- Neem de pan met risottorijst van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Neem de deksel van de pan en roer de risotto door, breng op smaak met peper, eventueel zout en serveer direct. Verdeel de vis in stukken over de risotto en besprenkel met de basilicumolie.
Advertentie
Ook te zien in
Risotto met kabeljauw en basilicumolie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met kabeljauw en basilicumolie
- 1 ui
- 75 g Parmigiano Reggiano
- 30 g ongezouten roomboter
Snijd de ui in halve ringen en rasp de kaas. Verhit de boter op laag vuur, voeg de ui toe en fruit deze 3 min. totdat hij glazig is.
- 300 g risottorijst
Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.
- 1.2 liter visbouillon van tablet
Voeg een scheut van de hete visbouillon toe en roer net zo lang tot deze is opgenomen.
Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt.
- 450 g gegrilde groenten
Voeg de laatste 5 min. de gegrilde groente toe aan de rijst.
- 6 el traditionele olijfolie
- 15 g verse basilicum
Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof, doe met de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- 15 g ongezouten roomboter
- 250 g verse kabeljauwfilets
Verhit de boter in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
- 30 g ongezouten roomboter
Neem de pan met risottorijst van het vuur en voeg de kaas en de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.
Neem de deksel van de pan en roer de risotto door, breng op smaak met peper, eventueel zout en serveer direct.
Verdeel de vis in stukken over de risotto en besprenkel met de basilicumolie.