Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm

Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.

630 kcal

20 min. bereiden

4.1/5

(48)

Ingrediënten

Aantal personen

Allerhande Box week 5 2017 - Allerhande Box week 5 2017

Allerhande Box Week 51 2017 - Allerhande Box Week 51 2017

Allerhande Box Week 27 2019 - Allerhande Box Week 27 2019

Allerhande Box Week 24 2018 - Allerhande Box Week 24 2018

Allerhande Box Week 18 2019 - Allerhande Box Week 18 2019

Allerhande Box Week 16 2018 - Allerhande Box Week 16 2018

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.

  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 min. Laat schrikken, pel en prak ze fijn.

  3. Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met de komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

  4. Was ondertussen de tomaten en snijd in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep op een grote schaal. Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel over de rijst. Verdeel het eikruim erover.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm

Met tomaten en gele rijst knallen de kleuren van je bord.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig