Hutspot zoete-aardappel
Hutspot zoete-aardappel

Hutspot zoete-aardappel

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel. Maar natuurlijk mét balletjes!

30 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

1 kg

verse gesneden hutspotgroenten

50 g

ongezouten roomboter

12

rundergehaktballetjes

20 g

verse selderij

1 el

tarwebloem

300 ml

rundvleesbouillon van tablet

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • pureestamper

De oer-Hollandse hutspot in een nieuw jasje met zoete aardappel. Maar natuurlijk mét balletjes!

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook samen met de hutspotgroenten in een pan met ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de selderij fijn. Neem de balletjes uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Houd de balletjes warm onder aluminiumfolie. Schep de bloem bij het achtergebleven bakvet en bak op hoog vuur. Schep goed om tot de bloem bruin kleurt. Voeg de bouillon toe, meng goed met een garde en laat in 5 min. inkoken tot een jus. Schep de balletjes terug in de pan en verwarm nog even.

3

Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de rest van de boter tot hutspot. Schep de hutspot in kommen en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballetjes en jus erover. Bestrooi met de selderij en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met Amsterdamse uien.