bewaar
Mosselen in tomatensaus met chorizo
Mosselen in tomatensaus met chorizo
bewaar

Mosselen in tomatensaus met chorizo

Mosselen op met chorizo en tomatensaus: bueno! Lekker met frisse komkommer en al in 20 min. op tafel.

20 min. bereiden
licht pittig
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

komkommer

1½ el

rijstazijn

2 kg

verse mosselen

62.5 g

Spaanse chorizo

1

sjalot

350 ml

tomato frito

Dit heb je nodig

  • kaasschaaf

Mosselen op met chorizo en tomatensaus: bueno! Lekker met frisse komkommer en al in 20 min. op tafel.

Aan de slag

1

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange repen. Meng de komkommerlinten met de rijstazijn.

2

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in plakjes. Snipper de sjalot. Verhit een soeppan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur 3 min. Voeg de sjalot toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomato frito en mosselen toe.

3

Kook de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Verdeel de mosselen met de saus over de borden. Serveer met de salade.

combinatietipVoor een compleet hoofdgerecht serveer je de mosselen met knoflookbroodjes: verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer 2 petit pains spelt (zak 4 stuks, AH Liefde & Passie) in de lengte en besmeer de snijvlakken met 50 g knoflookboter (bakje 100 g). Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselen in tomatensaus met chorizo

Mosselen op met chorizo en tomatensaus: bueno! Lekker met frisse komkommer en al in 20 min. op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig