Eieren met mildpittige currysaus en rijst
Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht!
600 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
150 gram basmatirijst
basmatirijst
2 middelgrote eieren
middelgrote eieren
1 teen knoflook
teen knoflook
4 Tasty Tom trostomaten
Tasty Tom trostomaten
1 eetlepel (arachide)olie
(arachide)olie
200 gram koelverse gebroken sperziebonen
koelverse gebroken sperziebonen
140 gram Patak's Indian wok Bengali coconut
Patak's Indian wok Bengali coconut
50 ml water
water
7.5 gram verse koriander
verse koriander
2 eetlepel amandelschaafsel
amandelschaafsel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 09-10 - 2018 week 09-10
Receptkaarten Allerhande 3 2017 - Receptkaarten Allerhande 3 2017
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst. Leg op elk bord de halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.
Eieren met mildpittige currysaus en rijst
Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht!

hoofdgerecht
2 personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst. Leg op elk bord de halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
150 g basmatirijst
2 middelgrote eieren
1 teen knoflook
4 Tasty Tom trostomaten
1 el (arachide)olie
200 g koelverse gebroken sperziebonen
140 g Patak's Indian wok Bengali coconut
50 ml water
7½ g verse koriander
2 el amandelschaafsel




