Eieren met mildpittige currysaus en rijst

Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht!

600 kcal

15 min. bereiden

licht pittig

2.9/5

(15)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 150 gram basmatirijst

    basmatirijst

  • 2 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 1 teen knoflook

    teen knoflook

  • 4 Tasty Tom trostomaten

    Tasty Tom trostomaten

  • 1 eetlepel (arachide)olie

    (arachide)olie

  • 200 gram koelverse gebroken sperziebonen

    koelverse gebroken sperziebonen

  • 140 gram Patak's Indian wok Bengali coconut

    Patak's Indian wok Bengali coconut

  • 50 ml water

    water

  • 7.5 gram verse koriander

    verse koriander

  • 2 eetlepel amandelschaafsel

    amandelschaafsel

2018 week 09-10 - 2018 week 09-10

Receptkaarten Allerhande 3 2017 - Receptkaarten Allerhande 3 2017

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaten, sperziebonen, woksaus en het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.

  3. Snijd ondertussen de koriander grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry op de rijst. Leg op elk bord de halve eieren. Bestrooi met de koriander en het amandelschaafsel.

Wat vond je van dit recept?

Eieren met mildpittige currysaus en rijst

Binnen een kwartiertje zet je een kruidig Indiaas recept op tafel. Ja, écht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig