Spaanse schotel met chipolataworstjes, olijven & gebakken gnocchi
Spaanse schotel met chipolataworstjes, olijven & gebakken gnocchi

Spaanse schotel met chipolataworstjes, olijven & gebakken gnocchi

Groen en rood knallen uit de pan als je alle ingrediënten van deze schotel bij elkaar voegt.

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

(olijf)olie

1000 g

gnocchi

8

runderchipolataworstjes

2

tenen knoflook

¾ tl

gerookt paprikapoeder

70 g

tomatenpuree

180 g

groene olijven zonder pit

500 g

cherrytomaten

½

kippenbouillon van tablet

200 g

spinazie

15 g

platte peterselie

Groen en rood knallen uit de pan als je alle ingrediënten van deze schotel bij elkaar voegt.

Aan de slag

1

Verhit 4/5 van de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi met eventueel zout in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Bak de worst en paprikapoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

3

Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de cherrytomaten, de halve kippenbouillontablet en 200 ml heet water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

4

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi over de schotel en serveer met de gebakken gnocchi.

tip

bereidingstipJe kunt de schotel al 1 dag van tevoren maken. Verwarm op laag vuur en bak de gnocchi voor serveren.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.