bewaar
Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente
Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente
bewaar

Couscoussalade met geitenkaas, avocado en kiemgroente

Geen bruine boterham mee naar je werk, maar een salade van couscous en geitenkaas.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

couscous

150 ml

water

1

eetrijpe avocado

70 g

geitenkaas naturel 45+

6

radijsjes

7½ g

verse platte peterselie

1

citroen

1½ el

traditionele olijfolie

1 el

sesamolie

30 g

milde kiemgroente

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • spuitzak met kartelmondje

Geen bruine boterham mee naar je werk, maar een salade van couscous en geitenkaas.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de helft van het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Schep de andere helft van de avocado met de geitenkaas in het bakje van de keukenmachine en mix tot een puree.

2

Snijd de radijsjes in gelijke partjes. Haal de blaadjes van 4 takjes peterselie (per 2 personen) en snijd de rest fijn. Halveer de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in twee partjes.

3

Roer de couscous los met een vork en meng met ⅔ van de (olijf)olie, sesamolie, fijngehakte peterselie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de couscous over een platte schaal en verdeel hierover in rijen de kiemgroenten, avocadoplakjes, radijspartjes en peterselieblaadjes. Spuit het avocado-geitenkaasmengsel in mooie toefjes over de couscous. Bestrooi met het citroenrasp. Besprenkel met de rest van de olijfolie en garneer met de partjes citroen.