
Pasta carbonara met groenten
Serveer pasta carbonara eens met asperges: écht een goede toevoeging.
Ingrediënten
4 personen
300 g
penne
350 g
verse groene asperge
2
courgette
3 el
traditionele olijfolie
200 g
gerookte spekreepjes
1 teen
knoflook
90 g
Grana Padano kaas
2
middelgrote eieren
125 ml
verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de courgettes in plakken van een ½ cm. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en rooster ca. 10 min in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven en bak nog 1 min. mee. Rasp ondertussen de kaas. Klop de eieren los in een kom. Meng er de slagroom en de helft van de kaas door. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Neem de pan met spek van het vuur. Doe de pasta bij het spek en roer het eimengsel erdoor.
Voeg eventueel kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bestrooi met de rest van de kaas en royaal met peper. Serveer met de groenten.