Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes
Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes

Spaanse notenrijst met gegrilde worstjes

Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

540 g

verse Catalaanse braadworst

2

rode uien

2 tenen

knoflook

2

courgettes

2 el

arachideolie

2 tl

al-andalus

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

40 g

blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een zoetje in een hartig gerecht is een echte verrassing.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de braadworsten van elkaar los. Verhit de grillpan en gril de worsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettestukjes, knoflook en al-andalus toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4

Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken en snijd in stukjes van 1 cm.

5

Meng de rijst met de courgette, paprika en rozijnen. Verdeel de rijst en de worstjes over de borden.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.