bewaar
Spaans gekruide ibericohaas gevuld met chorizo en gegrilde paprika
Spaans gekruide ibericohaas gevuld met chorizo en gegrilde paprika
bewaar

Spaans gekruide ibericohaas gevuld met chorizo en gegrilde paprika

Op zoek naar een luxe gerecht voor een feestelijke gelegenheid? Gevonden! Viva España!

55 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

350 g

verse groene asperge

7 el

traditionele olijfolie

1

ui

2 tenen

knoflook

2 stengels

bleekselderij

80 g

chorizo pamplona

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

200 g

couscous

110 ml

water

750 g

Ibericohaas van de vakslager

1 el

specerijenmelange Al-Andalus

20 g

verse platte peterselie

1

citroen

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • keukenmachine

  • keukentouw

  • aluminiumfolie

Op zoek naar een luxe gerecht voor een feestelijke gelegenheid? Gevonden! Viva España!

Aan de slag

1

Snijd de courgette in plakken van ½ cm. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Meng 2 el olie door de groenten en breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 5 min. Keer regelmatig.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes en de chorizo in stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes chorizo 2 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet zitten. Verhit dezelfde koekenpan opnieuw en bak in het achtergebleven bakvet de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.

3

Laat de gegrilde paprika uitlekken en vang het vocht op. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de couscous in een kom. Voeg het vocht van de paprika met heet water toe aan de couscous. Dek af en laat staan.

4

Doe voor de vulling de chorizo, de helft van de paprika en het uimengsel in de kom van de keukenmachine en maal tot een grove tapenade. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel zout.

5

Snijd met een scherp mes de ibericohaas in de lengte tot de helft in. Klap het vlees open en snijd nog twee keer in de lengte in, maar niet door. Verdeel zoveel mogelijk vulling in de lengte over het vlees en vouw het vlees dicht. Bind vast met het touw. Bewaar de rest. Wrijf de buitenkant van het vlees in met de Al-Andalus, peper en eventueel zout. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ibericohaas in 6 min. rondom bruin. Draai het vuur lager en bak de haas in ca. 6 min. rosé. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

6

Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de rest van de vulling, de peterselie, het citroenrasp –en sap, de rest van de paprika en olie door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over de couscous. Snijd het vlees in plakken en leg op de couscous.

algemeen*Dit vlees kun je alleen online bestellen via ah.nl/meesterslager (t/m zaterdag 19 december). Haal het vlees op in de winkel of bij een AH Pick Up Point. Laten thuisbezorgen kan alléén op woensdag 23 en donderdag 24 december.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.