Var­kens­fi­let­lap­jes met pen­ne en spi­na­zie

Italiaans met een twist

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaans met een twist 2 personen
4 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook.
  2. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg als het water kookt de pasta toe aan één pan. Kook in 12 min. beetgaar en giet af. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de tweede pan. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.
  3. Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan, voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Schep de snijbonen erdoor.
  4. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in 2 parten. Doe de tonijn met de olie, mayonaise, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
  5. Neem het vlees uit de pan en snijd in repen van 1 cm. Meng de groenten door de pasta en verdeel over diepe borden. Verdeel de tonijnsaus erover en leg het vlees erop. Garneer met de kappertjes, de rest van het citroenrasp en de citroenpartjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 23 2017

Varkensfiletlapjes met penne en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­lap­jes met pen­ne en spi­na­zie

1
1

Breng 2 ruime pannen water aan de kook.

2
2
  • 200 g ongesneden snijbonen
  • 150 g penne rigate

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg als het water kookt de pasta toe aan één pan.

3
3

Kook in 12 min. beetgaar en giet af. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de tweede pan. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.

4
4
  • 260 g varkensfiletlapjes
  • 10 g boter

Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 8 min. op middelhoog vuur gaar.

5
5
  • 10 g boter
  • 200 g spinazie

Keer halverwege. Verhit de boter in de andere koekenpan, voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Schep de snijbonen erdoor.

6
6
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in 2 parten.

7
7
  • 160 g tonijn in zonnebloemolie
  • 2 el mayonaise

Doe de tonijn met de olie, mayonaise, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.

8
8

Neem het vlees uit de pan en snijd in repen van 1 cm. Meng de groenten door de pasta en verdeel over diepe borden.

9
9
  • 50 g kappertjes

Verdeel de tonijnsaus erover en leg het vlees erop. Garneer met de kappertjes, de rest van het citroenrasp en de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.