Varkensfiletlapjes met penne en spinazie
Italiaans met een twist
795 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
200 g
150 g
260 g
20 g
200 g
1
160 g
2 el
50 g
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 23 2017 - Allerhande Box week 23 2017
Allerhande Box Week 22 2018 - Allerhande Box Week 22 2018
Breng 2 ruime pannen water aan de kook.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg als het water kookt de pasta toe aan één pan. Kook in 12 min. beetgaar en giet af. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de tweede pan. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.
Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan, voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Schep de snijbonen erdoor.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in 2 parten. Doe de tonijn met de olie, mayonaise, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
Neem het vlees uit de pan en snijd in repen van 1 cm. Meng de groenten door de pasta en verdeel over diepe borden. Verdeel de tonijnsaus erover en leg het vlees erop. Garneer met de kappertjes, de rest van het citroenrasp en de citroenpartjes.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Varkensfiletlapjes met penne en spinazie
Italiaans met een twist

hoofdgerecht
2 personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook.
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg als het water kookt de pasta toe aan één pan. Kook in 12 min. beetgaar en giet af. Voeg als het water kookt de snijbonen toe aan de tweede pan. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.
Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de boter in de andere koekenpan, voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Schep de snijbonen erdoor.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in 2 parten. Doe de tonijn met de olie, mayonaise, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
Neem het vlees uit de pan en snijd in repen van 1 cm. Meng de groenten door de pasta en verdeel over diepe borden. Verdeel de tonijnsaus erover en leg het vlees erop. Garneer met de kappertjes, de rest van het citroenrasp en de citroenpartjes.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
200 g verse snijbonen
150 g penne
260 g varkensfiletlapjes
20 g ongezouten roomboter
200 g verse spinazie
1 citroen
160 g tonijn in zonnebloemolie
2 el mayonaise
50 g kappertjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker




